Την ώρα που η Πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις, κάποιοι επιλέγουν να συνεχίζουν να διχάζουν τους στρατιωτικούς και να τους παρασύρουν σε άφρονες ενέργειες. Κάποιοι συνεχίζουν να αμφισβητούν τη διαδικασία που ακολούθησε η Ομοσπονδία μας, τη στιγμή που το ίδιο το ΓΕΣ έχει επί της ουσίας επιβεβαιώσει πλήρως τις θέσεις μας με το από 6.3.2020 έγγραφό του.

Η Ομοσπονδία έχει ενημερώσει όλους τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, αλλά και τα μέλη των Ενώσεων Λάρισας και Μαγνησίας – Βόλου, αναφορικά με το ζήτημα της παρακράτησης των συνδρομών, με την από 27-2-2020 ανακοίνωσή μας. Δείτε εδώ

Όπως τονίζαμε στην ως άνω ανακοίνωσή μας, και όπως υπενθυμίσαμε για άλλη μια φορά στις Ενώσεις αυτές με σχετική πρόσκληση που τους αποστείλαμε με τον πλέον επίσημο τρόπο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί επίσημα πρακτικά των φερόμενων Γενικών Συνελεύσεων που υποτίθεται ότι αποφάσισαν την αποχώρηση από την Ομοσπονδία.

Χαρακτηριστικό της στάσης των εν λόγω Ενώσεων και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν το ζήτημα της εκπροσώπησης των συναδέλφων τους είναι ότι μόλις προχτές, 11 Μαρτίου 2020, η Ένωση Λάρισας «επαναπροώθησε» την από 12.1.2020 «επιστολή» της, για πρώτη φορά με υπογραφές του Προέδρου και Γ.Γραμματέα, δύο μήνες μετά δηλαδή την αρχική αποστολή του εν λόγω ανυπόγραφου εγγράφου.

Φαίνεται ότι απαιτήθηκαν δύο μήνες για να κατανοήσουν ότι ένας συνδικαλιστικός φορέας, όπως θέλουν και οφείλουν να είναι, δεν εκφράζεται μέσω του facebook ή των διαφόρων site, αλλά πρωτίστως μέσω επίσημα υπογεγραμμένων αποφάσεων και εγγράφων.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ωστόσο ότι η Ομοσπονδία μας, θέλοντας να διαφυλάξει το κύρος και τη σοβαρότητα της διαδικασίας, έχει διαμηνύσει κατ’ επανάληψη στις Ενώσεις αυτές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη εξώδικα, επιστολές ή ότι άλλο έγγραφο επινοήσουν τα Προεδρεία των εν λόγω Ενώσεων, αν δεν της κοινοποιηθεί αρμοδίως επίσημα θεωρημένο πρακτικό Γενικής Συνέλευσης.

Αν οι Ενώσεις αυτές δεν έχουν τίποτε να κρύψουν, ας δώσουν έστω και τώρα στη δημοσιότητα τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων και τον επίσημο αριθμό όσων συμμετείχαν σε αυτές. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, γεγονός που κατά την άποψή μας υποκρύπτει σαφώς σκοπιμότητες.

Η Ομοσπονδία μας σε έχει ενημερώσει υπεύθυνα και δημόσια για την πραγματική κατάσταση, καλώντας και τις Ενώσεις αυτές να πράξουν το ίδιο. Αντ’ αυτού, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι διοικήσεις τους προσπαθούν να παρασύρουν τους συναδέλφους σε άφρονες ενέργειες. 

Περιήλθε σε γνώση μας ότι προωθούνται μεταξύ των μελών των εν λόγω Ενώσεων, «αναφορές» στις οποίες αναγράφεται μέσα ότι το κάθε μέλος «ήταν παρών» κατά την επίμαχη Γενική Συνέλευση που αποφάσισε δήθεν την αποχώρηση από την ΠΟΜΕΝΣ.

Έχουν αναλογιστεί τις συνέπειες μιας τέτοιας αναφοράς, αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι πράγματι αυτό είναι αληθές;

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Δείξε προσοχή σε ό,τι έγγραφο σε καλούν να υπογράψεις.

Οποιαδήποτε ψευδής αναφορά ή δήλωση, ιδίως προς την Υπηρεσία, ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες, για τις οποίες αμφιβάλουμε αν έχεις λάβει την δέουσα ενημέρωση.

Το γεγονός ότι κάποιοι αρνούνται πεισματικά να γνωστοποιήσουν επίσημα έγγραφα Γενικών Συνελεύσεων, δεν δίνει τη δυνατότητα να παρασύρονται συνάδελφοι μας σε ψευδείς δηλώσεις και αναφορές.

Όλοι γνωρίζετε και γνωρίζουμε αν πράγματι υπήρχε συμμετοχή στις εν λόγω Γενικές Συνελεύσεις.

Μην επιτρέψεις λοιπόν σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την υπογραφή σου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

Loading...